Behandlinger

Muskelterapi

Er en behandling som omfatter massasje, triggerpunktbehandling og terapeutiske tøyninger. Massasje gjør at vevet blir varmt,
økt blodsirkulasjon. Dette gjør igjen at det vil være enklere for terapeuten å jobbe med muskulaturen. Triggerpunktbehandling foregår ved at man palperer til man finner det anspente punktet i muskelen, et triggerpunkt. Triggerpunktet vil veldig ofte være noe smertefullt og vil gi en stråling til et annet sted,
alt avhengig av hvor punktet sitter. Dette er en meget effektiv behandling for deg som sliter med vond muskulatur, spenningshodepine og stråle smerter. Terapeutiske tøyninger er viktig mot slutten for å få strekt den aktuelle muskelen godt og tilbake til sin normale funksjon.

En video med forklaring på hvorfor triggerpunkt oppstår 

Elektroterapi

Er en maskin som sender ut elektriske signaler til muskelen. En muskel kan kun gjøre en bevegelse selv.
Den bevegelsen er å trekke sammen.
Når vi bøyer armen og når vi strekker armen,
er det derfor forskjellige muskler som virker.
I alle lemmene våre er musklene ordnet parvis,
slik at noen bøyer leddet, men andre strekker det.
Det går nervetrådet til hver muskelfiber.
Når det kommer et signal gjennom nervetråden,
vil fiberen trekke seg sammen. Dette er spessielt effektivt ved en skade hvor en muskel har vært passiv over lengre tid.
Muskelen vil da komme I bevegelse igjen å det blir lettere for deg å komme I aktivitet igjen.
Elektroterapi er dessuten veldig smertelindrene.

Kinesiotaping

Kinesiotape er en relativt ny behandlingsmetode her til lands. Den er mest brukt på idrettsskader, men blir mer og mer et hjelpemiddel for folk flest.På begynnelsen av 70-tallet drev kiropraktor Dr Kenzo Kase i Japan et arbeid der han kombinerte teknikker fra kinesiologi og kiropraktikk. Han hadde fullført utdanning innen begge fagfelt, og ønsket med denne kombinasjonen å finne en lettere og mer effektiv behandlingsmetode. I 1973 utviklet han derfor ”Kinesiotaping”.
Kinesiotaping har siden den gang vært i stadig utvikling. Det er flere teknikker og arbeidsmetoder knyttet til tapen. Den vanligste kalles ”muskelteknikk”. Ved bruk av denne teknikken vil en få konvulsjoner (rynker) i huden. Denne mekanismen er viktig for å oppnå ønsket resultat.

Konvulsjoner oppnås ved at huden settes på maksimal strekk og tapen legges på uten strekk. Dette vil medføre et løft i huden når denne føres tilbake til sin opprinnelige lengde. Dette løftet mener man reduserer trykk på lymfesystemet og på celler under huden som fører smerte. Det reduserte trykket på lymfesystemet gir bedret lymfedrenasje. Totalt sett får en mindre trykk og smerte rundt muskel, og muskelfunksjon bedres. Kinesiotaping er ikke velegnet for passiv behandling men avhengig av at pasienten er aktiv slik at Kinesiotapen virker bedre og dermed gjør helbredelsesfasen mer effektiv.

Se video under om kinesiotaping:

Se video under om hvordan man fjerner tapen etter bruk: